Onze makers RSSEssyello

“I like jewellery that becomes a part of your identity because it’s easy to wear everyday.”Sauling Wong, jewellery designer, founder of Essyello. Essyello creëert eenvoudige, tijdloze sieraden die elke dag gedragen kunnen worden en zich aanpassen aan de persoonlijke stijl van de drager. Essyello maakt gebruik van natuurlijke minerale stenen en goldplating. Alle stenen die voor de collecties van Essyello worden gebruikt, worden persoonlijk uitgekozen en de metalen worden in kleine hoeveelheden naar een lokaal gold plating-atelier gebracht. Elk stuk wordt vervolgens met de hand gemaakt en afgewerkt in het atelier van de ontwerper in El Borne, Barcelona.

Lees verderBELDI

Er is geen café in Marokko dat het typische theeglaasje nog niet heeft gebruikt om thee in te serveren. Dit handgemaakte product wordt vervaardigd sinds 1940 en is 100% Marokkaans.  Het fabricageproces van BELDI glaswerk bestaat uit het dagelijks recycleren van glas en flessen, om het daarna te smelten in een oven verwarmd tot ongeveer 1600 graden. Het glaswerk wordt met de mond geblazen met behulp van zuurstof en gas. Het puin gaat terug naar de smelterij, terwijl de glazen gedurende 3 uur in een oven geplaatst worden.  Echt vakwerk!

Lees verderBYZAN

BYZAN is een sieradenmerk ontworpen in Marrakech, Marokko door Alexander Levy. Hij haalt inspiratie uit de Marokkaanse natuurlijke landschappen en architectuur. Van de roze zonsondergangen in Marrakech, tot de rijke granaatappels die groeien in de valleien van Chefchaouen. De eerste concepten van Levy werden bedacht als jongen door zijn reizen naar Istanbul, waar de juwelen ook gemaakt worden.  Elk stuk is uniek en handgemaakt in Istanbul Gemaakt van verguld geelkoper en een selectie van halfedelstenen afkomstig uit Turkije

Lees verderNawal en haar coöperatieve collega's

Deze dames zijn deel van de coöperatieve in de regio van “Maison Comme Vous Voulez”. Het coöperatieve gedachtegoed rust op drie fundamenten:Samen ondernemen, eigenaarschap én autonomie.

Lees verder